Genomic index nieuws!

AI-Total stieren hebben het heel goed gedaan tijdens de laatste index draai, een paar stieren hiervan zijn onderanderen Bangalore, Puma, Balboa en voor de roodbont fokkers onder ons Alaska-Red, bekijk al hun fokwaarden!

Bangalore (Alta Spring x Chevrolet)

Hoogste NVI stier deze draai is Bangalore. Met zijn afstamming Alta Spring uit een Chevrolet moeder heeft hij een frisse afstamming die op veel bloedlijnen probleemloos gebruikt kan worden.  
Bangalore vererft gemiddeld voor hoogtemaat (101), met voldoende openheid (104), en fraaie uiers (114) en benen (107). Met name beenstand achter en beengebruik zijn de sterke punten. Banagalore vererft tevens A2A2. Bangalore is zowel conventioneel als gesext beschikbaar.

Puma (Icone x Balisto)

Voor de mensen die even wat verder kijken is Puma een fraai alternatief; hij vererft erg mooie gehaltes (+0,24% vet) en (0,10% eiwit) met voldoende melk (+749). Puma is met 106 voor geboortegemak zeer geschikt voor gebruik op de pinken en de dochters hebben een snelle melksnelheid. 

Balboa (Battlecry x Anton)

Een zeer complete vererver is de stier Balboa, met maar liefst +0,17% eiwit en 0,35% vet gecombineerd met bijna 1000kg melk met wederom A2A2 melk is het een stier die een fraai alternatief vormt. Zijn hoge productie vererving heeft hij niet van een vreemde; achter deze Anton dochter komen we de super fok-koe Vekis Sudan Mellow AB 87 tegen die een eerste lijst maakte van 10.983 liter melk met 4,9% vet en 3,8% eiwit. Verschillende leden van de familie maken inmiddels lijsten met boven de 10.000 liter en boven de 4% eiwit.  

Genomic Roodbont

Alaska (Pat Red x Aikman)

Met de stier Alaska heeft AI Total een ware NVI topper in huis. De stier laat een zeer extreme plas melk zien (+2862) gecombineerd met maar liefst 108 exterieur. OH DG Alaska-Red heeft met +362 gNVI een geweldige nummer 3 plek te pakken in de genomic lijst voor NVI. Alaska Red is geschikt voor gebruik op pinken en vererft uitstekend gevormde uiers (110 totaal score uiers) die naast fraai ook nog eens zeer gezond zijn (110 cel getal en 107 uier gezondheid). Alaska Red heeft een zeer fraaie afstamming en gaat via Planet, dan Mr Burns dan Shottle, Leader en Prelude terug op de befaamde koe Rainyridge Tony Beauty die op haar 14e nog algemeen kampioene was in Madison.